Vannak, akik kétkedve fogadták a hírt, hogy teljesítve régi törekvésemet esküvőszervezéssel szeretnék foglalkozni. Az első reakciókat néha-néha bántónak is érezhettem volna, ugyanakkor hamar rájöttem,

legtöbbször nincsenek tisztában az emberek egy esküvőszervező feladatkörével

Sokan luxusnak, drágának, és pontosabb ismeretek nélkül csak súlyos plusz költségnek tartanak felbérelni valakit „csak azért, hogy aztán saját, drága szolgáltatóit ajánlja fel” a jegyespárnak. Mindemellett az esküvőszervezés jutalékorientált legendáiból fakadó és baljósan suttogott szóbeszédek csúnya foltokat hagytak az esküvői piac abroszán.

Sokszor lehet hallani, olvasni lehúzásról, átverésről, teljesítetlen vagy alulteljesített eredményekről, melyeket esküvőszervezők produkáltak vagy épp nem produkáltak. Mint minden szolgáltatói terület, úgy a miénk is hordoz magában bosszantó elemeket,

ugyanakkor néhány alapvető tévhitet és rosszalló ködösítést szeretnék eloszlatni velünk – esküvőszervezőkkel – kapcsolatosan.

néhány alapvető tévhitet szeretnék eloszlatni 

Engedjétek meg, hogy összefoglaljam, én hogyan dolgozom, és szerintem mi az, amire érdemes odafigyelni, ha esküvőszervezővel szeretnétek megtervezni életetek legszebb napját!

Sokan vágnak bele egyedül esküvőjük felépítésébe, általában a menyasszony bátor vállalkozása összerakosgatni a Nagy Nap mozaikjait. Böngészi a netet, képek százait tölti le, miközben ötletek erdeje burjánzik fejében a dekorációt, a helyszínt vagy a köszönőajándékot illetően.

Foglalt?!

Az újdonsült arák gyakran esnek abba a hibába, hogy elsőként az apró részleteket kezdik megálmodni. A díszletet, a csokrot, a színek variációit boncolgatják, miközben megfeledkeznek azon együttműködők prioritásáról, akiknek kiválasztását ajánlatos elsőként meghozni, mint például a helyszínt, a fotóst vagy a dj-t illetően, hiszen az idő sorsdöntő tényezője az esküvői csapat összetételét nézve – főleg ha népszerű szolgáltatókat választanának a Nagy Napra.

A párok sokszor már csak akkor eszmélnek erre, mikor esküvőjük dátumáról sorban jeleznek vissza a szolgáltatók „foglalt” üzenettel. Ugyanakkor nehéz kiigazodni a rengeteg információ és szolgáltató között is, így gyakran a több hetes-hónapos bosszantó és esetleg kudarcos ötlet és árajánlat kavalkád után, vagy mindezt megelőzve idő, energia spórolása és aggodalom kizárása végett sokan fordulnak segítségért esküvőszervezőhöz.

Biztosan szeretne minden jegyespár úgy készülni a Nagy Napra, hogy közben nem idegeskedik vagy aggódik azért, hogy a nekik legmegfelelőbb szolgáltatókat még időben, mások előtt megtalálják és lefoglalják saját esküvőjük dátumára.

Sokan hazatérve este, fáradtan munka után nehezen intézkednek, így gyakori probléma, hogy a szervezés lassan tud haladni. Mire összeáll a kép, és a kiválasztott szolgáltatók köre kirajzolódik, hónapok is eltelhetnek úgy, hogy közben elmarad a legfontosabb dolog: az örömteli, higgadt készülődés az ünnepre.

Egy szervező leveszi a keresgélés gondjait a szerelmesek válláról…